Självhypnos / Psykolog Jonas Sandberg och Göran

Rosenberg

psykolog, terapi, hypnosI steg 1 i vårt trestegsprogram blir du guidad in i hypnos, d.v.s. välbefinnande, genom en induktion som är skräddarsydd för dig. Valda delar av denna spelas in på en cd som du kan ta med dig hem och träna till på egen hand. Efter att du lyssnat på den, gärna varje dag, kommer du tillbaka till oss efter cirka två veckor. Då stämmer vi av läget – vad har fastnat och vad återstår för dig att lära dig? Därefter gör vi en ny induktion som är en vidareutveckling av den förra. M.h.a. denna fortsätter du att gå allt djupare in i det välbefinnande du upplever under hypnosen och att använda detta för att förändra de beteenden du önskar förändra. Även denna induktion spelar vi in delar av som du får ta med dig hem och träna efter. Så håller vi på tills du uppnått det eller de mål du vill uppnå.Gången i det hela är alltså att vi kombinerar den hypnos du lär hos oss med att du mellan de gånger du besöker oss bedriver självhypnos på egen hand med hjälp av de för dig skräddarsydda cd-skivor du får med dig hem. Därigenom når du efterhand allt djupare och ett ökat samarbete etableras mellan din yttre och din inre del, d.v.s. mellan ditt s.k. terapi, hypnos, psykologmedvetna och undermedvetna. Du kan nu ge din inre del positiva budskap i form av suggestioner och s.k. målbilder som efterhand blir alltmer förankrade här. De senare innebär att du skapar föreställningar, helst med hjälp av så många sinnen som möjligt, av hur du vill må och fungera nu och i framtiden, vilka sedan tjänar som ett slags ledstjärnor som du orienterar dig efter i livet.

De självhypnostekniker du lär dig hos oss för att kunna lösa dina aktuella problem kan du sedan vid behov använda även i andra sammanhang för att bättre kunna tackla olika situationer som kan uppstå.

Samtidigt förbättras hela tiden dina mentala förmågor såsom
• koncentration

• avslappning

• tankekontroll

• viljestyrka

hypnos, psykolog, terapi
Självhypnos, som kan sägas vara en form för mental träning, har främst blivit känd genom idrotten. De flesta idrottskvinnor och -män praktiserar numera systematisk och regelbunden självhypnos för att uppnå bättre resultat. Emellertid är självhypnos något som alla människor kan ha nytta av att bedriva. Den hjälper dig att må och fungera bättre rent allmänt, d.v.s. i alla situationer och sammanhang. Den kan hjälpa dig att bättre hantera olika typer av krävande situationer som kan uppstå privat såväl som på arbetsplatsen. Privat kan det t.ex. handla om att du hamnat i en krissituation som du behöver kunna hantera på ett konstruktivt sätt och på arbetsplatsen t.ex. om att hålla föredrag inför en större samling människor eller att leda eller slutföra ett projekt under tidspress.

STÄLLA EN FRÅGA

Stäng

Din fråga har skickats!

Vänligen fyll i formuläret nedan.

Ditt Namn *
Din e-post *
Webbplats (omfatta http://)
Ämne *
fråga *
* Obligatoriskt fält