ACT / Psykolog Nils-Eric Tedgård

terapi, hypnos, psykolog
(Kun svensk tekst)

ACT – Att hantera stress och främja hälsa” ger dig som deltagare förhållningssätt att hantera den stress som är ofrånkomlig när vi lever vårt dagliga liv. Utbildning i grupp i din organisation.

ACT är en banbrytande evidensbaserad metod mot stress som bygger på KBT. Kursen ges vid fyra tillfällen, varje kurstillfälle är tre timmar (totalt 12 timmar). Innehållet är en blandning av teori och upplevelsebaserade moment.

Ur innehållet

● Hur vi kan förhålla oss till ofrånkomlig stress i det dagliga livet.
● Vad händer i kroppen när vi blir stressade?
● Hur grottmänniskan reagerar.
● Hur vi accelererar vår egen stress.
● Närvaro istället för stress och för att upptäcka självstress.
● Hur språket stressar oss.
● Strategier mot stress.
● Varför undvikandestrategier misslyckas.
● Vad jag vill med mitt liv.
● Att vara i min kropp.
● Att komma förbi hinder.
● Att ta steg mot mina livsmål.
● Kortsiktighetsfällan.
● Att förhålla sig till inre strider.

Denna modell är en svensk omarbetning av ”ACT at work” som fått goda resultat efter forskning i England och Sverige. De som genomgått kursen har sänkt arbetsrelaterad stress och ökat sin generella psykiska hälsa.(Bond & Bunce 2000; Bond & Bunce 2003). Amerikanske socialstyrelsen, med sina mycket hög krav, har nyligen godkänt ACT som en evidensbaserad metod mot stress.

Vi i Psykologgruppen Norden har tjugo års erfarenhet av att arbeta med stresshantering . Att arbeta med stresshantering grupp genom ACT , (också kallat tredje vågens KBT), är ett mycket kraftfullt verktyg vi lagt till sedan fem år tillbaka, för att hjälpa företagsledare och medarbetare att utveckla verktyg för att bättre kunna hantera inre och yttre stress. Samtidigt lär du dig att bli mer närvarande i nuet och att leva vitalt.
Såhär skrev en mycket stressad och doktorerad medarbetare på Karolinska Institutet i ett SMS i maj 2014 redan efter tredje kurstillfället; ”Jag tränar för fullt med mindfullness, funderar på livskompassen och sover bättre. Kursen har verkligen varit toppen för mig. ”
.

STÄLLA EN FRÅGA

Stäng

Din fråga har skickats!

Vänligen fyll i formuläret nedan.

Ditt Namn *
Din e-post *
Webbplats (omfatta http://)
Ämne *
fråga *
* Obligatoriskt fält